Back to All Events

Nomads, hedendaagse flamenco- met flamencogitarist Arturo Ramón

  • Grote Markt Den Haag, ZH, 2511 BB Netherlands (map)

Nomads, hedendaagse flamenco

7 juli 2019
17.00 uur
Grote Markt, Den Haag
Summertime Festival ’19

Nomads inspireert telkens weer tot nieuwe combinaties van flamencomuziek met andere kunstvormen en muziekstijlen, terwijl ze als echte nomaden, constant van scenario veranderen, net als de flamenco.

Flamencomuziek is altijd in ontwikkeling door een eeuwenlange traditie van improvisatie en interactie binnen de groep. Nomads evolueert mee. De artiesten uit Nomads zijn flamencodanseres Jessica Achten, Carlos Ema (piano en electronische muziek) en Primos del Norte: Erminia Fernández Córdoba (zang), Arturo (flamencogitaar), Udo Demandt (percussie) en werken al sinds 2012 regelmatig samen onder de noemer van allerlei projecten zoals Expeditie Flamenco, La Fábrica, Sinergy, Encuentros en Tierradentro.

De persoonlijke benadering van elke artiest in combinatie met andere artiesten en settings brengt altijd weer verrassende resultaten met zich mee. Gekke geluiden, mysterieuze klanken en originele bewegingen kenmerken de reis van deze flamenconomaden.

Arturo Ramón is flamencogitarist en legt zich al zijn hele leven toe op de flamencomuziek met daarnaast allerlei samenwerkingen buiten de flamenco, zoals fado-artiesten, Marokkaanse muzikanten of operazangers. Nomads biedt een podium voor verschillende projecten en past met haar verscheidenheid en creativiteit heel goed bij de flamencomuziek die Arturo maakt.

Wees welkom bij ons optreden op 7 juli!