Back to All Events

Flamenco in 2019!


Begin het nieuwe jaar met flamenco! Voor 2019 staan er weer allerlei mooie voorstellingen op het programma, waaronder de Carmen - tour door heel Nederland. Hier alvast een kleine selectie uit het programma en neem ook een kijkje in mijn agenda.

Tania Kross Carmen_(c)Bas Losekoot.jpg

Carmen-Revisited

Flamenco & opera
Theatertour door heel Nederland

februari - maart 2019

Tania Kross presenteert haar eigen versie van Carmen, haar lievelingsopera. Speciaal voor haar herschreven en opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten, met als rode draad natuurlijk de muziek van dit meesterwerk van Georges Bizet.

Zang en spel: Tania Kross (Carmen), Carlos Denia (Escamillo), Francis van Broekhuizen (Micaëla) en Charles Hens (Don José) · muzikale leiding en arrangementen: Thijs Borsten · flamencogitaar: Arturo Ramón · flamencozang: Erminia Fernández Córdoba · flamencodans: Irene Alvarez · flamencopercussie: Claudio Spieler · contrabas: Jasper Somsen · viool: Melissa Ussery · blaasinstrumenten: Werner Janssen · piano: Ernst Munneke en Jan-Paul Grijpink

Meer info

Tania Kross is gloedvolle leading lady in eigen Carmen
— Theaterkrant
Carmen dolt met anderen, zij laat niet met zich sollen. Als opera over een seksueel vrijgevochten feministe avant la lettre (1875) voelt een vertaling naar het hier en nu logisch
— De Volkskrant, Pablo Cabenda ★★★★

Amazigh festival za 21 feb (c) Paulien Verlackt - 019.jpg

Flamenco Amazigh

Amazigh nieuwjaar

Theater Zuidplein, Rotterdam

2 februari 2019 18:30 - 23:30

Flamenco Amazigh viert het Amazigh nieuwjaar! In dit concert smelt de Amazigh (Berberse) muziek van Imetlaâ uit het Rifgebied in Marokko met traditionele flamenco samen.

facebook amazigh yennayers.jpg

Flamenco Amazigh
Stichting ID Productions

Flamenco Amazigh geeft een uniek concert met Marokkaanse en Andalusische klanken en ritmes, afwisselend melancholiek en opzwepend, en met een centrale rol voor de schitterende zang van Erminia Fernández Córdoba. De gemeenschappelijke wortels van deze twee muziekstijlen gaan terug tot de “Moorse periode” van Spanje, die op cultureel gebied een aantal interessante kruisbestuivingen opleverde. 

Theater Zuidplein, Rotterdam
Meer info en tickets


Flamenkita-063-e1388505367229-1024x342.jpg

Flamenkita

Kindervoorstelling 5+ met Samba Salad

Cultuurcentrum Leopoldsburg, BE

3 februari 2019
14:00 uur

Een prachtig flamencosprookje over een betoverde gitaar voor kinderen vanaf vier en de hele familie, gebracht door een uitzonderlijke combinatie van internationale kunstenaars uit de Nederlandse jeugdtheater- en flamencowereld.

Regie: Herman Link & Rita Iny
Eindregie en Dramaturgie: Nicoline van de Beek
Choreografie: Mascha Meijman
Spel: Maya Link, Mascha MeijmanErminia Fernández Córdoba, Miguel Angel Munoz, Herman Link, Rita Iny
Flamencogitaar: Arturo Ramón & Edsart Udo de Haes

‘Flamenkita’ is een productie van Samba Salad
Lees meer

Earlier Event: November 29
Sneak preview nieuwe cd Arturo Ramón
Later Event: February 14
Carmen Revisited