Nieuwe cd/ new album 'Junio' by María Marín
Oct
17
to Jan 17

Nieuwe cd/ new album 'Junio' by María Marín

“Met veel plezier heb ik de afgelopen maanden meegewerkt aan de creatie van het nieuwe album ‘Junio’ door gitariste en flamencozangeres María Marín. Ik heb de opnames en mix verzorgd en de gitaarbegeleiding gedaan bij het nummer Fandangos de Huelva ‘20 de Noviembre’.

Het leukste van zo’n proces vind ik de samenwerking met andere muzikanten. Het mixen van het geluid is daarnaast altijd de grootste uitdaging. De keuzes die ik maak, zorgen ervoor dat alles goed op elkaar afgestemd is en zo goed mogelijk klinkt. En ik kan met gerust hart zeggen dat ik erg trots ben op het resultaat!”

Het album ‘Junio’ is te beluisteren op YouTube, Spotify en binnenkort ook fysiek als CD.


“I am delighted to have been participating in the creation of the new album ‘Junio' by guitarist and flamenco singer María Marín the last couple of months. My part in it was to record and mix it all and I have performed the guitar accompaniment in the track Fandangos de Huelva '20 de Noviembre’.

Most of the fun for me lies in collaborating with other artists and the biggest challenge for me is always mixing the sound. My choices in that area have to ensure that everything is tuned and synchronised to sound as good as possible. And I can safely say I am very proud of the result!”

You can listen to the album ‘Junio’ on YouTube, Spotify and soon it will be available as a CD.


JUNIO

Composition, guitar and voice: María Marín @mariamarinmusic
Percussion: Ruven Ruppik (Percupedia Studios recording)
Recording, mixing and mastering: Arturo Ramón - Tuti Studios The Hague (Nederland) 2018
Photography: Antorique /Editing and lay out: Mario Sánchez

YouTube


Spotify

Making of

View Event →
Sneak preview nieuwe cd Arturo Ramón
Nov
29
to Apr 28

Sneak preview nieuwe cd Arturo Ramón

Ik ben begonnen met de opnames van mijn nieuwe cd! Volgend jaar komt de cd uit, maar hier alvast een sneak preview van het einde van track nummer 5 taranta. In dit fragment zit een knipoog naar twee grootmeesters van de flamencogitaar, Paco de Lucía en Vicente Amigo. Wie herkent de akkoorden van Paco’s ‘Entre dos aguas’?

View Event →
Carmen Revisited
Feb
14
to Mar 30

Carmen Revisited

Carmen Revisited

2017. Reprise 2019

Van februari tot en met maart 2019 gaan we weer van start met ‘Carmen’ als reprise, vanwege het grote succes in 2017.

Klik hier voor alle data en koop direct je ticket!
(Voorstellingen zijn vaak ver van tevoren uitverkocht, dus wees er op tijd bij)

Mezzosopraan Tania Kross presenteert haar eigen versie van haar lievelingsopera ‘Carmen’, speciaal voor haar herschreven door Thijs Borsten. De componist combineert in zijn arrangementen de zeer bekende, nog altijd schitterende muziek van George Bizet met invloeden van de flamenco, de vurige volksmuziek en dans uit de zuidelijke provincies van Spanje. Zo ontstaat een sprankelende, eigentijdse visie op het stuk, dat Tania Kross op het lijf geschreven is. Een ‘Krossover’ van klassieke opera en flamenco.

Zang en spel: Tania Kross (Carmen), Carlos Denia (Escamillo), Francis van Broekhuizen (Micaëla) en Charles Hens (Don José) · muzikale leiding en arrangementen: Thijs Borsten · flamencogitaar: Arturo Ramón · flamencozang: Erminia Fernández Córdoba · flamencodans: Irene Alvarez · flamencopercussie: Claudio Spieler · contrabas: Jasper Somsen · viool: Melissa Ussery · blaasinstrumenten: Werner Janssen · piano: Ernst Munneke en Jan-Paul Grijpink

Meer info

Tania Kross presenteert haar eigen versie van Carmen, haar lievelingsopera. Speciaal voor haar herschreven en opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten, met als rode draad natuurlijk de muziek van dit meesterwerk van Georges Bizet.
Tania Kross is gloedvolle leading lady in eigen Carmen
— Theaterkrant
Tania Kross geeft Carmen terug aan de mensen
— De Volkskrant ★★★★
View Event →

Casa Ibérica
Oct
28
2:00 PM14:00

Casa Ibérica

Ze delen de nieuwsgierigheid om muzikale grenzen te verleggen en hun grote liefde voor de muziek van het Iberisch schiereiland: Magda Mendes, Erminia Fernández Córdoba, Arturo Ramón, Udo Demandt en Ward Veenstra.

En wie houdt van Spaanse of Portugese muziek heeft hen zeker al eens op een podium gezien. In Casa Ibérica treden ze voor het eerst met zijn vijven op. Ze brengen (bewerkingen van) traditionele fado- en flamenco songs te horen, maar ook nieuwe eigen composities. Het resultaat is een unieke mix vol weemoed, verlangen en poëzie, prachtig vertolkt, met natuurlijk een grote rol voor de twee zangeressen met ieder hun eigen stijl.

zang: Erminia Fernández Córdoba & Magda Mendes
gitaren: Ward Veenstra & Arturo Ramón
percussie: Udo Demandt

LCC Romeynshof
Stresemannplaats 8
3068 JL Rotterdam
Tel: 010-420 40 99

Wilt u kaarten reserveren kom dan gezellig langs of bel even naar de Romeynshof!

View Event →
2-DAAGSE INTERACTIEVE WORKSHOP FLAMENCOZANG EN FLAMENCOGITAAR: ZANGBEGELEIDING - DOOR ERMINIA & ARTURO
Oct
20
to Oct 21

2-DAAGSE INTERACTIEVE WORKSHOP FLAMENCOZANG EN FLAMENCOGITAAR: ZANGBEGELEIDING - DOOR ERMINIA & ARTURO

2-daagse interactieve Workshop 
Flamencozang, -gitaar zangbegeleiding

20 & 21 oktober 2018
Amsterdam

Meld je nu aan voor onze 2-daagse interactieve workshop voor flamencozang en flamencogitaar voor zangbegeleiding!

Bij de zang zullen we veel aandacht besteden aan de techniek van de flamencoklank en bij de gitaar ligt de nadruk op het luisteren naar de flamencozang. De letras en MP3 worden na inschrijving, naar je gemaild.

ZANG of GITAAR
Begin gevorderd niveau - ALBOREÁ
Gevorderd niveau - LIVIANA / SERRANA

Klik hier voor tijden en prijzen.

Locatie
Q-Factory studios
Atlantisplein 1
Amsterdam
(tram 3, 7, 9, & 10)

View Event →